SDFs medlemmar


Vi är medlemmarna i SDF. Välkommen att besöka våra hemsidor genom att klicka på logotypen.


B&P DIGITAL MEDIA har distribution av över 500 dokumentär-, barn- och spelfilmer till främst skolor, skolbio, mediecentraler och andra organisationer. De flesta filmerna har koppling till skolans läroplaner och har informativa och omfattande handledningar som underlättar för läraren. Vi samarbetar nära med pedagoger och inköpare i syfte att filmerna ska bli så användbara som möjligt för svenska skolan. En del filmer är beställningar direkt från kunderna där vår styrka är en mycket hög kvalitet och anpassning till olika åldersgrupper.

Besök oss gärna på bp-digitalmedia.se, ring 076 028 75 59 eller mejla till info@bp-digitalmedia.se. Adress är B&P Digital Media Distribution, Hörnåkersvägen 14, 183 65 Täby.

 

Cinebox_logo

CINEBOX erbjuder pedagogiska, kvalitativa och underhållande utbildningsfilmer med koppling till Lgr 11, Lgr 22 och GY 11 i de flesta skolämnen. Till filmerna finns utmärkta handledningar med frågor och övningar. Vi har filmer för både yngre och äldre elever. Filmerna finns på svenska och andra språk, vissa med svensk text eller text på originalspråk. Våra samarbetspartners är många bl.a. BBC, Channel 4, Sveriges Television och svenska dokumentärfilmare. Kommuner, skolor och bibliotek är ofta kunder hos oss.

Är du filmare? Har du gjort filmer mot målgruppen skolor eller utbildning? Kontakta oss för hjälp med distribution, marknadsföring eller om du vill bolla nya filmidéer som passar skolor.

Besök oss gärna på www.cinebox.se och www.filmochskola.se  eller kontakta Ann Nordström, 08-509 025 63, 070-845 64 67, ann.nordstrom@swedishfilm.se.

 

EDUKLIPS ​– en del av Kunskapsmedia Group, erbjuder korta utbildningsklipp – ett viktigt verktyg för lärare och elever för att kunna introducera, inspirera, förklara eller repetera något, även när tiden är knapp. Vi producerar våra helt egna utbildningsklipp, köper in och anpassar utbildningsklipp från väletablerade producenter och har dessutom utvalda och anpassade utbildningsklipp från Solfilm Media och Kunskapsmedia. Alla våra utbildningsklipp är lätta att hitta i olika söksystem, och har en tydlig koppling till den svenska läroplanen. Du hittar Eduklips hos AV/Media-centraler, skolor och utvalda organisationer.

Besök oss gärna på kunskapsmediagroup.se, ring 08-545 634 60  eller maila till info@eduklips.se.
Adress är Eduklips, Telefonvägen 30, 126 26 Hägersten.

 

ETS MEDIA – en del av Kunskapsmedia Group, fokuserar på engagerande och inspirerande spelfilmer och dokumentärer, som skapar samtal och leder till eftertanke. Våra filmer ska kännas i magen och syftar till reflektion och diskussion.

Besök oss gärna på kunskapsmediagroup.se, ring 08-545 634 60  eller maila till info@etsmedia.se.
Adress är ETS Media, Telefonvägen 30, 126 26 Hägersten.

 

Filmo_logo

FILMO är en ledande distributör av kvalitativ utbildningsfilm som erbjuder pedagogiska, intressanta och inspirerande utbildningsfilmer av hög kvalitet. Filmerna har koppling till de aktuella läroplanerna och har uppskattade aktiverande handledningar till. Merparten är för högstadiet och gymnasiet, men utbudet för de yngre åldrarna växer för varje år. Våra kunder är bl.a. Sveriges Mediacentraler och skolor. Våra samarbetspartners är olika kända filmdistributörer och svenska dokumentärfilmare.

Är du filmare? Har du gjort filmer mot målgruppen skolor eller utbildning? Kontakta oss för hjälp med distribution och marknadsföring. Vi lyssnar och diskuterar gärna på nya filmidéer också.

Besök oss gärna på www.filmochskola.se eller kontakta Sandra Ortíz del Gaiso:
Tel: 08-50 990 25 10, Mobil: 0731-25 22 66, Mejl: sandra.ortiz@filmo.se.

 

 

FKS:FLM – fokusfilm.se – väljer ut, importerar och distribuerar de bästa filmerna för den bästa publiken; från förskolan och uppåt! På fokusfilm.se finns kvalitetsfilm för klassrum, skolbio, fritidsgårdar och filmklubbar, liksom handledningsmaterial och filmpedagogiska projekt. Välkommen!

Besök oss på www.fokusfilm.se
Bredgränd 2, 11130 Stockholm

 

hamarkfilm_logo

HAMARKFILM producerar och distribuerar skolfilm för svenska skolan. De flesta av våra filmer vänder sig till de lägre åldrarna i grundskolan, men vi producerar och distribuerar även filmer för högstadiet och gymnasiet. På HamarkFilm sker en regelbunden dialog mellan producenter, pedagoger och inköpare i syfte att filmerna ska bli så användbara som möjligt för svenska skolan. Vårt signum är kvalitet och vår styrka är att kunna skräddarsy filmerna efter svenska skolans läroplan och behov. Vi samarbetar med andra bolag inom SDF och gärna med dig också som har idéer eller hela filmkoncept till skolfilmer.

Besök oss gärna på www.hamarkfilm.se Eller ring 0709-929819 alternativt e-posta skola@hamarkfilm.se. Adress är HamarkFilm AB, Tabergsgatan 6, 553 38 Jönköping.

 

KUNSKAPSMEDIA – en del av Kunskapsmedia Group, är en ledande producent och distributör av pedagogiska och inspirerande utbildningsfilmer för skolor, AV/Media-centraler och organisationer. Alla filmer har anknytning till den svenska läroplanen och en tillhörande studiehandledning. Här finns utbildningsfilmer som Kunskapsmedia själva producerat, men även från andra svenska filmare och internationella filmbolag. Vi har över 300 filmer i alla ämnen och för alla åldrar. Har du producerat filmer av utbildningskaraktär? Vänd dig till oss så hjälper vi dig att lansera och sälja programmet mot rätt målgrupp. Vi söker samarbeten med personer som har intressanta filmidéer.

Besök oss gärna på kunskapsmediagroup.se, ring 08-545 634 60  eller maila till info@kunskapsmediagroup.se. Adress är Kunskapsmedia, Telefonvägen 30, 126 26 Hägersten.

 

MEDIX – en del av Kunskapsmedia Group – producerar utbildningsfilmer och klipp för skolan. Vår inriktning är främst vetenskap, historia och samhällsfrågor. Vi försöker alltid hitta det lilla extra med våra produktioner – från dramatiseringar till pedagogiska animeringar. Filmerna har alltid en svensk anknytning. De ska väcka intresse och engagemang, även om de berör svåra ämnen. Vi tror på att bra filmer skapar bra diskussioner!

Besök oss gärna på kunskapsmediagroup.se, ring 08-545 634 60 eller maila till info@kunskapsmediagroup.se. Adress är Medix , Telefonvägen 30, 126 26 Hägersten.

 

mnm_logo

MNM producerar och distribuerar undervisningsfilm för den svenska grundskolan. Programmen är pedagogiskt utformade efter läroplanen för att passa en lektionstimme. Filmerna produceras från grunden tillsammans med erfarna manusförfattare, lärare och faktakunniga. Vårt mål är att göra program som eleverna lätt kan ta till sig och som känns moderna, underhållande och intressanta. Vi ser det som ett hedersuppdrag att få vara en del i utbildningen av barn och ungdomar i Sverige!

Besök oss gärna på www.mnm.se. Eller kontakta Georg Pfeiff, 070-7169739, georg@mnm.se.
Adress är MNM, Igeldammsgatan 20, 112 49 Stockholm.

 

SOLFILM MEDIA – en del av Kunskapsmedia Group, producerar, köper in och säljer lärorika utbildningsprogram inom alla ämnen, för grundskola och gymnasium. Vi bearbetar filmerna så de håller högsta kvalitet samt är anpassade till den svenska läroplanen. Vi strävar efter att få komplicerade ämnen att bli mer lättförståeliga och intressanta genom utbildningsfilm.

Besök oss gärna på kunskapsmediagroup.se, ring 08-545 634 60  eller maila till info@solfilmmedia.se.
Adress är Solfilm Media, Telefonvägen 30, 126 26 Hägersten

 

Utskrift

SWEDISH FILM är den ledande distributören av institutionell spelfilm i Sverige. Vi marknadsför och distribuerar hela det gigantiska utbud som produceras av de stora bolag som vi representerar i Sverige och Norden som Warner Bros. Walt Disney, Universal, Paramount, MGM, Nordisk Film, Scanbox, Sandrews, Sony Pictures, Svensk Filmindustri, Studion S, Njutafilms, Columbia TriStar Pictures, NonStop Entertainment, Edge, Folkets bio m.fl. Det ger oss en unik möjlighet att erbjuda film för alla sammanhang. Genom Swedish Film kan du hyra film för enstaka visningar, sluta förmånliga skolavtal eller teckna licensavtal som ger dig mycket bra möjligheter att använda spelfilm i din verksamhet.

Mer info om Swedish Film samt DVD-utbud: www.swedishfilm.com. Strömma film via vårt varumärke www.filmochskola.se.  Kontakt: info@swedishfilm.se alternativt 08-445 25 50.

 

SDFs STYRELSE

Ordförande
Magnus Hamark
0709-929819
Mail: magnus@hamarkfilm.se

Kassör/Ledamot
Georg Pfeiff
070-7169739
Mail: georg@mnm.se

Ledamot/Sekreterare
Sandra Ortíz del Gaiso
Mail: Sandra.ortiz@swedishfilm.se
0731-25 22 66

Ledamot
Mia Lund Arnell
Tel: 08–545 634 60
Mail: mia.lund-arnell@kunskapsmedia.se