SDFs medlemmar


Vi är medlemmarna i SDF. Välkommen att besöka våra hemsidor genom att klicka på logotypen.


Cinebox_logo

CINEBOX erbjuder pedagogiska, kvalitativa och underhållande utbildningsfilmer med koppling till Lgr 11 och GY 11 i de flesta skolämnen. Till filmerna finns fina handledningar med diskussionsfrågor och övningar.  Vi har filmer för både yngre och äldre elever. Filmerna finns på svenska och andra språk, vissa med svensk text eller text på originalspråk. Våra samarbetspartners är bl.a. BBC, Channel 4, GIDA, Sveriges Television och svenska dokumentärfilmare. Skolor, föreningar och bibliotek är ofta kunder hos oss.

Är du filmare? Har du gjort filmer mot målgruppen skolor eller utbildning? Kontakta oss för hjälp med distribution och marknadsföring. Vi diskuterar gärna även nya  filmidéer som kan passa för skolor.

Besök oss gärna på www.cinebox.se. Eller kontakta Ann Nordström, 08-509 025 63, 070-845 64 67, ann.nordstrom@cinebox.se. Adress är Cinebox, Vretenvägen 12, 171 54 Solna.

 

EDUKLIPS erbjuder korta utbildningsklipp – ett viktigt verktyg för lärare och elever för att kunna introducera, inspirera, förklara eller repetera något, även när tiden är knapp. Vi producerar våra helt egna utbildningsklipp, köper in och anpassar utbildningsklipp från väletablerade producenter och har dessutom utvalda och anpassade utbildningsklipp från Solfilm Media och Kunskapsmedia. Alla våra utbildningsklipp är lätta att hitta i olika söksystem, och har en tydlig koppling till den svenska läroplanen. Du hittar Eduklips hos AV/Media-centraler, skolor och utvalda organisationer.

Besök oss gärna på eduklips.se, ring 08-545 634 60  eller maila till info@eduklips.se.
Adress är Eduklips, Telefonvägen 30, 126 26 Hägersten.

 

ETS MEDIA fokuserar på engagerande och inspirerande spelfilmer och dokumentärer, som skapar samtal och leder till eftertanke. Våra filmer ska kännas i magen och syftar till reflektion och diskussion.

Besök oss gärna på www.etsmedia.se, ring 08-545 634 60  eller maila till info@etsmedia.se.
Adress är ETS Media, Telefonvägen 30, 126 26 Hägersten.

 

filmcentrum_logo

FILMCENTRUM är med närmare 40 års erfarenhet i branschen en pålitlig guide i en snårig och ständigt växande filmdjungel. Kulturföreningen importerar och distribuerar kvalitetsfilm – spelfilm, dokumentärfilm och kortfilm från hela världen, både för barn och vuxna. FilmCentrum distribuerar film med institutions- och biblioteksrättigheter och bedriver en omfattande pedagogisk verksamhet. Vi arrangerar seminarier, kurser och filmprogram, förmedlar filmare och föreläsare samt erbjuder filmhandledningar, diskussionsunderlag och temapaket.

Besök oss gärna på www.riks.filmcentrum.se, ring  08-545 275 07, 08-545 275 03 eller kontakta sthlm@filmcentrum.se.
Adress är FilmCentrum, Bergsunds Strand 39, Box 17099, 104 62 Stockholm.

 

Filmo_logo

FILMO är en ledande distributör av utbildningsfilm. Vi erbjuder pedagogiska, intressanta och underhållande utbildningsfilmer av hög kvalitet i de flesta skolämnen, med koppling till Lgr 11 och GY 11. Vi erbjuder speciellt filmer för högstadiet och gymnasiet, men har mycket för övriga skolan också. Filmerna finns på svenska och andra språk, vissa med svensk textning eller textning på originalspråk. Våra kunder är Sveriges Mediacentraler, skolor, föreningar, bibliotek, företag och offentlig sektor. Våra samarbetspartners är bl.a. BBC, Channel 4, GIDA, Sveriges Television och svenska dokumentärfilmare.

Är du filmare? Har du gjort filmer mot målgruppen skolor eller utbildning? Kontakta oss för hjälp med distribution och marknadsföring. Vi diskuterar gärna även nya  filmidéer som kan passa för skolor.

Besök oss gärna på www.filmo.se.  Eller kontakta Micaela Boklund, 08-445 25 59 50, 070-769 40 24, info@filmo.se. Adress är Filmo, Vretenvägen 12, 171 54 Solna.

 

hamarkfilm_logo

HAMARKFILM producerar och distribuerar skolfilm för svenska skolan. De flesta av våra filmer vänder sig till de lägre åldrarna i grundskolan, men vi producerar och distribuerar även filmer för högstadiet och gymnasiet. På HamarkFilm sker en regelbunden dialog mellan producenter, pedagoger och inköpare i syfte att filmerna ska bli så användbara som möjligt för svenska skolan. Vårt signum är kvalitet och vår styrka är att kunna skräddarsy filmerna efter svenska skolans läroplan och behov. Vi samarbetar med andra bolag inom SDF och gärna med dig också som har idéer eller hela filmkoncept till skolfilmer.

Besök oss gärna på www.hamarkfilm.se Eller ring 0709-929819 alternativt e-posta skola@hamarkfilm.se. Adress är HamarkFilm AB, Tabergsgatan 6, 553 38 Jönköping.

 

Hamark Produktion_logo

HAMARK PRODUKTION är, sedan 1980‐talet, ett företag som producerar och distribuerar svensktillverkad pedagogisk film för svenska grundskolan. Filmerna är skräddarsydda och anpassade till skolans verksamhet och aktuella läroplan. De välgjorda filmerna har under alla år varit mycket uppskattade av lärarna för den goda pedagogiken i kombination med ett gott underhållningsvärde för eleverna. Inriktningen har mestadels varit inom SO såsom geografi, historia och samhällskunskap. Filmerna är textade och flera är versionerade till andra språk.

Besök oss gärna på www.hamarkproduktion.se, ring 042‐293 950 eller maila till rolf@hamarkproduktion.se. Adress är Hamark Produktion, Lantmätaregatan 12, 256 56 Helsingborg.

 

 

KUNSKAPSMEDIA är en ledande producent och distributör av pedagogiska och inspirerande utbildningsfilmer för skolor, AV/Media-centraler och organisationer. Alla filmer har anknytning till den svenska läroplanen och en tillhörande studiehandledning. Här finns utbildningsfilmer som Kunskapsmedia själva producerat, men även från andra svenska filmare och internationella filmbolag. Vi har över 300 filmer i alla ämnen och för alla åldrar. Har du producerat filmer av utbildningskaraktär? Vänd dig till oss så hjälper vi dig att lansera och sälja programmet mot rätt målgrupp. Vi söker samarbeten med personer som har intressanta filmidéer.

Besök oss gärna på www.kunskapsmedia.se, ring 08-545 634 60  eller maila till ola.bjoremyr@kunskapsmedia.se. Adress är Kunskapsmedia, Telefonvägen 30, 126 26 Hägersten.

 

Medix_Logo_121011_small

MEDIX PRODUKTION producerar svenska filmer för skolor. Vår ambition är att levandegöra och tydliggöra undervisningen med bra filmer. Vi kopplar alla filmer till LGR 11och samarbetar med lärare. Medix hittar nya vägar att lära ut kunskap. När vi t ex gör produktioner om historia dramatiserar vi filmer med skådespelare och tidstypiska kläder. När vi gör samhällsprogram, är vi där det händer, och skapar förutsättningar för bra diskussioner i klassrummet.

Besök oss på www.medix.nu eller kontakta Margareta Andersson, 08 – 798 71 72 eller 0708 – 798 363, info@medix.nu. Adress är Medix Produktion AB, Skogsängsvägen 3, 135 55 TYRESÖ.

 

mnm_logo

MNM producerar och distribuerar undervisningsfilm för den svenska grundskolan. Programmen är pedagogiskt utformade efter läroplanen för att passa en lektionstimme. Filmerna produceras från grunden tillsammans med erfarna manusförfattare, lärare och faktakunniga. Vårt mål är att göra program som eleverna lätt kan ta till sig och som känns moderna, underhållande och intressanta. Vi ser det som ett hedersuppdrag att få vara en del i utbildningen av barn och ungdomar i Sverige!

Besök oss gärna på www.mnm.se. Eller kontakta Georg Pfeiff, 070-7169739, georg@mnm.se.
Adress är MNM, Igeldammsgatan 20, 112 49 Stockholm.

 

SOLFILM MEDIA producerar, köper in och säljer lärorika utbildningsprogram inom alla ämnen, för grundskola och gymnasium. Vi bearbetar filmerna så de håller högsta kvalitet samt är anpassade till den svenska läroplanen. Vi strävar efter att få komplicerade ämnen att bli mer lättförståeliga och intressanta genom utbildningsfilm.

Besök oss gärna på www.solfilmmedia.se, ring 08-545 634 60  eller maila till info@solfilmmedia.se.
Adress är Solfilm Media, Telefonvägen 30, 126 26 Hägersten

 

Utskrift

SWEDISH FILM är den ledande distributören av institutionell spelfilm i Sverige. Vi marknadsför och distribuerar hela det gränslösa utbud som produceras av de stora bolag som vi representerar i Sverige och Norden; Warner Bros. Walt Disney, Universal, Paramount, MGM, Nordisk Film, Scanbox, Sandrews, Sony Pictures, Svensk Filmindustri, Njutafilms, Columbia TriStar Pictures m.fl. Det ger oss en unik möjlighet att erbjuda film för alla sammanhang. Genom Swedish Film kan du hyra för enstaka visningar, sluta förmånliga skolavtal eller teckna licensavtal som ger dig obegränsade möjligheter att använda spelfilm i din verksamhet.

Besök oss gärna på www.swedishfilm.com. Eller ring 08-445 25 50, alternativ mejla info@swedishfilm.se. Adress är Swedish Film, Vretenvägen 12, 171 54 Solna.

 

SDFs STYRELSE

Ordförande
Magnus Hamark
0709-929819
Mail: magnus@hamarkfilm.se

Kassör/Ledamot
Georg Pfeiff
070-7169739
Mail: georg@mnm.se

Ledamot/Sekreterare
Sandra Ortíz del Gaiso
Mail: Sandra.ortiz@swedishfilm.se
0731-25 22 66

Ledamot
Mia Lund Arnell
Tel: 08–545 634 60
Mail: mia.lund-arnell@kunskapsmedia.se

Suppleant
Micaela Boklund
070-769 40 24
Mail: micaela.boklund@filmo.se